top of page
  • Elien Morpho

Aphrodite was mij goedgezind!


“A man is the head, but a woman is the neck, my dear. We all think we are in control, but we are nothing without our female counterpart.”

Ik bevond me opnieuw in aangenaam gezelschap. Stefanos was niet the kind of guy waar ik als een blok voor zou vallen, maar zijn pittig karakter deed me aan een oude bekende denken. (I guess you all know who …) Ik voelde me dus meteen vertrouwd in zijn nabijheid.

Stefanos

“I’m taking you to the best place in town! I hope you like seafood.”

“I hate seafood. I didn’t have it my entire life.”

Zijn gezicht sprak boekdelen. Anyhow, mijn mening deed er toch niet toe: hij was ervan overtuigd dat hij me kon bekeren.

“I’m not going to let you have a say in this, my dear. Finish your wine, we’re leaving.”

Bij iedere oversteekplaats greep hij mijn arm stevig vast, alsof ik niet in staat was om de straat in m’n ééntje over te steken. He’s definitely an alpha male! En toch charmeert het me ... Elke beslissing wordt voor je genomen, maar met eindeloos veel respect voor de vrouw. Hold on a minute! Impulien, was jij niet een bad-ass independent woman? Tuurlijk wel, maar deze ouderwetse mentaliteit heeft wel iets … It’s like being a princess for a day, haha!


Eenmaal op restaurant wordt de menukaart abrupt uit mijn handen gerukt. (Die Grieken zijn echt niet te schatten – haha!)

“I got this, my dear. Let me guide you in this. It’s not a question.”

De tafel werd al snel omgetoverd tot een buffet. Allemaal Griekse 'lekkernijen' die er voor mij nogal angstaanjagend uitzagen: garnalen, inktvis, sardientjes ... Dat had ik nog nooit van mijn leven gegeten! Hij heeft letterlijk de eerste hap in m’n mond moeten steken. Haha! But … I had to admit: de vis was verbazingwekkend lekker! En natuurlijk was Stefanos zo trots als een pauw. Maar zijn ego werd al snel gekrenkt toen ik hem voorstelde om de rekening te betalen. What an insult! Hij liet me dan ook niet toe om zijn mannelijkheid te ontnemen en betaalde keurig de rekening.

We begaven ons richting een mooie bar in het centrum van Athene, The 7 Jokers, waar we nog diepgaande gesprekken voerden. De uren vlogen voorbij! Het werd middernacht en hij escorteerde me naar m’n hotel. Ik maakte hem duidelijk dat ik ervan genoten had, maar het hierbij wou laten. Ik had geen verdere intenties met hem ...


“I just want to get you home safe, it’s my responsibility. I sincerely like you.”

Snap je nu wat ik bedoel? Geen opdringerig gedoe, maar een Grieks charmeoffensief. I’m all for it!

Het lot

Mijn laatste dag in Athene is aangebroken. Ik had een tafeltje uitgekozen in één van de gezellige cafeetjes die Psyrri rijk is. Ik nam een slok koffie, en ...

*Ping*

“How is the exploration of Athens going so far? I’m taking an early flight tonight, should be back by 10:30 PM. Maybe we could still do something?”


Oh my god. Ik ben tegelijkertijd verbaasd, blij, verward én excited. Athene had duidelijk nog iets in petto voor mij! Als hij om 22u30 landde, dan kon ik hem ongeveer tegen middernacht zien. De gedachte dat ik de volgende ochtend om 6u op de luchthaven moest zijn, liet ik even passeren. This is meant to be! Impulien stemt maar al te graag in met zijn voorstel …


Thanos

Small detail: ik had diezelfde avond eigenlijk al afgesproken met Thanos. Ik liet hem dus snel weten dat ik zeker tegen middernacht terug wilde zijn in mijn hotel, omdat ik vroeg op moest voor mijn vlucht. (Hey, I didn’t lie …) Stiekem hoopte ik dat hij afzei. Maar hij liet zich niet ontmoedigen en stond erop om een avondwandeling te maken. Hij wilde mij de mooiste plekken van Athene laten zien en samen een ijsje eten.


Ik wachtte hem die avond op in de hippe straat van mijn hotel. Ik nestelde mij op een terrasje, bestelde een wijntje en vroeg me af wat er me die avond nog te wachten stond. Toen ik hem ontmoette, wist ik vrijwel meteen dat hij niks voor mij was. Veel te afgelikt, niks nonchalant! Impulien voelde zich niet tot hem aangetrokken.

Ik had hem voorgesteld om nog iets te drinken op het terras, maar hij wou niet. Hij wou vooral dat ijsje trakteren en me meenemen langs alle mooie plekjes. Ik bestelde een Oreo-flavoured hoorntje met Griekse yoghurtijs, afgewerkt met nootjes en honing. Yum! Hij vond het een absurde keuze en wou eigenlijk dat ik chocolade-ijs nam. Too bad, haha!

De plekjes waren inderdaad zeer mooi. Hij heeft zijn roeping als tour guide duidelijk gemist! Op een bepaald moment zaten we gezellig te keuvelen op de rotsen die uitkeken op de mooi verlichte stad en de Akropolis. Zo leerde ik dat hij naar klassieke muziek luistert en – net zoals ik – niet gelooft in de ware.

*Ping*

“I just got home. Do you still want to meet?”


Ik was oprecht dankbaar voor Thanos’ rondleiding, maar wilde nu écht graag terug naar mijn hotel. Ik verzon dan maar een smoesje:

“I had an amazing evening, but I feel a bit tired … Can you take me back to my hotel?”

Ik nam snel afscheid wanneer ik nog een berichtje zag verschijnen:

*Ping*

“On my way”

“Bye Thanos, I need to go, thank you!”

Een knaller van een afscheid

Ik zag zijn Audi cabriolet de parking oprijden en ik kreeg mijn glimlach niet meer van mijn gezicht. Ik bespioneerde hem vanuit mijn raam. Hij stapte uit en zag er nóg beter uit dan de vorige keer: lekker casual met een zwarte jeans en T-shirt, warrig haar … Hij deed me denken aan Gerard Butler – je weet wel, die kerel uit de film 300 en P.S. I love you? Maar dan mét borsthaar en zonder die mottige Romeinse sandaaltjes, haha! Ik stormde naar beneden om de glazen deur te openen en ging zijn charmante glimlach en lieve ogen tegemoet.


Voor ik het goed en wel besefte, stonden we dicht bij elkaar in de veel te kleine lift. Ik wilde hem zó graag om de hals vliegen, maar ik hield me nog even in. We keken elkaar aan en ik kon mijn glimlach niet onderdrukken. Hij zag er zo ondeugend uit dat mijn hele lijf tintelde. Ik bedacht me dat ik zo gemakkelijk verliefd zou kunnen worden op een man als Yorgos – niet omwille van zijn Audi cabriolet, zijn appartement met zicht op Athene of het feit dat hij me wou meenemen naar Santorini, maar omwille van zijn zachte humor, zijn oog voor schoonheid en zijn zelfzekere uitstraling. Maar ik had mezelf voorgenomen dat één Grieks hartpijntje genoeg was …

Eenmaal op mijn hotelkamer ging hij op de rand van het bed zitten. Zijn sterke handen vonden een weg naar mijn middel. Hij kuste zachtjes mijn buik en keek terug naar m’n gezicht. Ik smolt. De toon voor de nacht werd gezet. Het was intenser dan de eerste keer, en het voelde zelfs bijna vertrouwd aan. En als kers op de taart werd ik opnieuw verwend met een heerlijke massage … Verwennerij van de bovenste plank!


*Thoughts* – Seriously, I’m not used to this! Horen mannen niet zelfvoldaan in slaap te vallen na een nachtje rollebollen?

“Ok. You have to tell me more about this massage! What is it called?”

“Tantric massage”, lachte hij.

“Of course, it is!”, rolde ik met mijn ogen.

“It will be even better if you ever visit again.”

En toen waren we allebei stikkapot. Hij plofte zich langs mij neer, en ik voelde zijn warme adem in mijn zij en zijn arm om mijn billen. Mijn handen zoeken zijn haar om erin te wrijven. Ik voelde hem rustig worden en in slaap dommelen. Wat was ik blij dat ik mijn laatste uren in Athene bij hem mocht spenderen! Met die gedachte gaf ook ik me over aan de vermoeidheid.

De wekker was genadeloos en maakte een einde aan mijn trip. Hij gooide mijn reistas in de koffer van de taxi. Een kus, een korte knuffel en een warme glimlach alvorens ik op de achterbank plofte. Ik voelde me gelukzalig: ik kon deze reis niet beter eindigen dan met dit scenario. De taxi rijdt weg. Geen drama, enkel een mooie Griekse romance om te koesteren


I love it.

Rock on! 🤘

Impulien

1.637 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page